Najlošiji potez prethodne decenije?

Kroos priznao: Nijemac dogovorio transfer u evropskog velikana, promjena trenera sve pokvarila

Admin Čaušević

S obzirom na uloženo i vraćeno dovođenje Tonija Kroosa u Real Madrid je jedan od najboljih poslova ikada. Nijemac je prije skoro šest godina plaćen 25 miliona eura.

Kroos je već godinama u grupi najboljih svjetskih veznjaka i među najzaslužnijim je zašto su Kraljevi svojevremeno tri puta u nizu bili prvaci Evrope.

U razgovoru za magazin The Athletic njemački reprezentativac je otkrio kako je na ljeto 2014. godine bio veoma blizu prelaska u Manchester United iz Bayerna, tačnije da je bilo sve dogovoreno s ovim klubom.

"David Moyes je došao da me gleda i ugovor je bio gotov. Ali su nakon toga otpustili Moyesa, došao je Van Gaal i sve se zakomplikovalo", kazao je Kroos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je htio vremena da implementira svoj projekat, nije bilo vijesti iz Uniteda dosta vremena i počeo sam da sumnjam. Zatim je počelo Svjetsko prvenstvo, nazvao me Ancelotti i to je bilo to".

Crveni đavoli su poznati kao klub koji pravi velike promašaje posljednjih godina, a dileme oko angažovanja Kroosa sigurno se mogu okarakterisati kao najlošiji potez prošle decenija na fudbalskoj pijaci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.