Renato Sanches: Bayern me natjerao da idem na posudbu u Swansea iako ja to nikako nisam htio

Ljetos prešao u Lille

Renato Sanches: Bayern me natjerao da idem na posudbu u Swansea iako ja to nikako nisam htio

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Renato Sanches prije četiri godine potpisao je za Bayern Minhen u koji je stigao iz Benfice za 35 miliona eura kada je imao svega 18 godina.

Renato je blistao na Evropskom prvenstvu 2016. godine kada je Portugal postao prvak Evrope, te je nakon toga potpisao za Bayern u koji je stigao kao igrač od kojeg se u budućnosti mnogo očekuje.

Međutim, ovaj veznjak nije uspio opravdati očekivanja na Allianz Areni. Nakon prve sezone koja nije bila baš bajna na ljeto 2017. godine klub ga je poslao na posudbu u Swansea koja je bila iznenađenje za fudbalsku javnost.

Skoro tri godine kasnije ovaj 22-godišnji fudbaler je u razgovoru za L'Equipe otkrio da uopšte nije htio da ide u Swansea, te da ga je Bayern jednostavno natjerao na to.

"Nije bio moj izbor da idem u Swansea. Natjerali su me u Bayernu da odem tamo. Nisam želio da idem iako dosta poštujem taj klub, igrače i ljude koje sam tamo upoznao. Dali su mi sve, ali ja jednostavno nisam htio biti tamo. Nisam imao motivacije i nekako mi se cijeli svijet srušio", rekao je Sanches.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon toga Sanches se vratio u Bayern gdje je igrao prošle sezone, a na ljeto klub je odlučio da ga proda. Sanches je prešao u Lille za 20 miliona eura i to se pokazao kao veoma dobar potez.

Portugalac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 17 utakmica u Ligue 1 i postigao je tri gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi