Foto - EPA

Woodward ne želi mijenjati menadžera

Solskjaer ostaje na klupi Manchester Uniteda, dobit će ogroman novac za pojačanja

Midhat Šljivak

Ole Gunnar Solskjaer i naredne sezone će voditi Manchester United.

Prema tvrdnjama engleskih medija, prvi čovjek kluba Ed Woodward odlučio je stati iza norveškog stručnjaka i bit će mu potpuna podrška u procesu rekonstrukcije tima.

Iako su se sa preuzimanjem Crvenih đavola povezivali Mauricio Pochettino i Max Allegri, Woodward je odlučio da da podršku Solskjaeru i spremio mu je čak 250 miliona funti za nove igrače tokom ljeta.

A lista igrača koje Norvežanin želi je ogromna. Prvo ime na listi je Jadon Sancho iz Borussije Dortmund. Za njega je United spreman platiti 100 miliona funti, a među igračima koji bi mogli put Old Trafforda su još Jack Grealish, James Maddison i Dominic Calvert-Lewin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želimo što jače završiti sezonu. Nastavili smo s napretkom u rekonstrukciji ekipe i radit ćemo dalje kako bismo sproveli plan potpune rekonstrukcije ekipe zajedno s Oleom", poručio je Woodward.

Vidjet ćemo kako će United izgledati naredne sezone i koliko bi potencijalna pojačanja mogla zaista pomoći posrnulom velikanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.