Foto - EPA

Meksikanac silno želi novu borbu za titulu

Andy Ruiz izaziva Tysona Furyja: Ako tražiš nekoga...

Midhat Šljivak

Nekadašnji svjetski prvak teške kategorije Andy Ruiz želi meč s Tysonom Furyjem. 

Meksičko-američki borac izgubio je titule u decembru od Anthonyja Joshue, gdje je pao bez ispaljenog metka, pa je upropastio sve što je dobro napravio kada je srušio Britanca u junu 2019. godine.

Ruiz sada želi novi napad na tituli i cilja Furyja.

"Ovaj me meč podsjetio na moj prvi duel s Joshuom. Bilo je dosta sličnosti, zaustavljen je u istoj rundi i ispalo je sve ludo. Tyson Fury je učinio što je trebao, držao se plana i uvjeren sam da bi to mogao ponovo napraviti. Isto tako bih mogao i ja ako me izaberu za meč tu sam i spreman sam", rekao je Ruiz.

Govorio je i o Wilderu...

"Njegove noge su bile slabe, a udarci koje je pokušavao su bili preslabi. Tyson Fury je odradio čudesan posao. Mene je šokirao jer sam mislio da će Wilder pobijediti. Nakon svega i ja želim borbu s Furyjem. Znam da svi pričaju o borbi mene i Luisa Ortiza, a ako se to ne desi, želim se boriti i želim Furyja", rekao je Ortiz.

Ipak, na novu borbu za titulu će sasvim sigurno morati da sačeka, jer će prije toga sasvim sigurno morati da odradi nekoliko borbi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.