Foto - EPA

Premiership, 28. kolo

Mourinho i Tottenham sve dalje od Lige prvaka, Fernandes za bod Uniteda na Goodisonu

Midhat Šljivak

Jose Mourinho i Tottenham sve su dalje od Lige prvaka. Spursi su danas na svom terenu poraženi od Wolverhamptona s 2:3 i pali su na sedmo mjesto Premiershipa.

Dva puta su Pijetlovi imali prednost. Bergwijn je u 13. minuti pogodio za 1:0, Doherty je u 27. minuti izjednačio, da bi novo vodstvo domaćem timu donio Aurier u 45. minuti za rezultat prvog dijela od 2:1.

Međutim, u nastavku tim Nuna Espirita Santa stiže do preokreta. Jota je u 57. minuti zabio za 2:2, da bi Raul Jimenez u 73. minuti meča pogodio za pobjedu gostiju od 2:3.

Manchester United osvojio je jedan bod na Goodison Parku protiv Evertona (1:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Domaći tim je poveo u trećoj minuti nakon nestvarne greške Davida de Gee. Golman Uniteda je napucao loptom Calverta-Lewina i Everton je došao do vodstva od 1:0.

Ipak, Bruno Fernandes je u 31. minuti sjajnim golom izjednačio na 1:1, a iako je bilo još šansi na obje strane, ovo je bio konačan rezultat ovog susreta. Pickford je u 90. minuti skinuo zicere Fernandesu u Ighalu i spasio je Everton poraza.

Također, domaći su zabili u nadoknadi gol, ali je VAR ga je zbog ofsajda poništio i ostalo je 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.