Alderweireld: Zbog Mourinha sam spreman na sve
EPA

Portugalac ga nagovorio da ostane

Alderweireld: Zbog Mourinha sam spreman na sve

Defanzivac Tottenhama Toby Alderweireld otkrio je kako je Jose Mourinho 'krivac' što je ostao u klubu.

Bilo je mnogo špekulacija o tome da će belgijski fudbaler napustiti Tottenham, pogotovo zbog interesovanja brojnih klubova, ali u decembru prošle godine on je potpisao - novi ugovor.

Alderweireld je sada otkrio kako ga je upravo Mourinho nagovorio da ostane.

"Za mene je Mourinho nevjerovatan menadžer za igrače, neko za koga biste putovali osam sati na utakmicu u nedjelju nakon što vam se sin rodio. Takav osjećaj imate kada ste s njim, ne želite ga razočarati. Bio sam i prije sretan u klubu, ali sada je to na većoj razini", poručio je Alderweireld.

Brzo je postigao dogovor s Tottenhamom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada mi je Mourinho prišao i pitao me hoću li ostati, dileme nije bilo. Stvari su se brzo riješile jer ih je i on ubrzao", istakao je.

Belgijanac je u Tottenhamu još od 2015. godine. Ranije je kroz karijeru igrao za Atletico Madrid, Southampton i Ajax.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi