Subota donosi bogat program Super lige

U Srbiji fudbal ne staje

Panika od širenja koronavirusa je učinila svoje u Evropi, a to je na "svojoj koži" osjetio i sport.

Tako su i mnoga nacionalna prvenstva i kup takmičenja u evropskim zemljama prekinuta. To je jučer zvanično urađeno i u našoj državi, u kojoj je za sada potvrđeno 11 slučajeva zaraze koronavirusom.

BiH je bila prva u regionu koja je suspendovala svoja fudbalska takmičenja, da bi ubrzo istim putem krenule Hrvatska i Slovenija.

Srbija, sa druge strane, još uvijek "odolijeva". Naše komšije su među rijetkima u Evropi koji i dalje igraju domaća fudbalska takmičenja.

26. kolo srbijanske Super lige će biti odigrano po normalnom rasporedu, u subotu i to bez restrikcija zbog koronavirusa.

Samo je najavljeno da je zbog sigurnosnih razloga, u saradnji sa policijom, odlučeno da se kapacitet stadiona Voždovca za meč sa Partizanom smanji na 900 mjesta.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Voždovac i Partizan igraju od 15:30, dok se na Marakani od 18:00h očekuje spektakl jer Crvena zvezda na utakmici protiv Napretka slavi 75. rođendan.

Inače, u Srbiji je do sada potvrđen 24 slučaja osoba zaraženih koronavirusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.