Davno je to bilo

Razija Mujanović govorila o čuvenoj anegdoti "Igraj, Razo, boli te ku**c"

Edmir Škorić

Čuvena bh. košarkašica Razija Mujanović govorila je o jednoj od najpoznatijih anegdota koje je prate kroz cijelu karijeru.

Ona je krajem 1980-ih godina dominirala s prosjekom od 28 poena i 12 skokova po utakmici, a razni protivnički navijači skandirali su joj: "Raza je muško", kako bi je isprovocirali.

Jednom je prilikom krenula prema klupi i svom se treneru Jedinstva iz Tuzle Mihajlu Vukoviću požalila kako joj govore da je muško.

"Ma, igraj Razo, boli te ku**c!", odgovorio joj je legendarni trener, a ta se anegdota prepričavla decenijama.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

U razgovoru za hrvatski portal 24sata, Razija je objasnila tu situaciju.

"Znate kako to ide. Na terenima su ljudi iz publike često znali da provociraju, svašta da kažu i sve to, sve moguće provokacije da bi vas sprečili u igranju, ali da je Miki to rekao - nikada! Miki je prije svega bio velik pedagog, on pred nama nikada nije opsovao, nikada nije upotrebio reč j**i ga. On je velik i dobar trener. Mi smo imali i vaspitne mjere na treninzima, morali smo da znamo da se ponašamo i na terenu i van njega. A što se publike tiče nema šta mi nisu dobacivali, ali što su oni više provocirali ja sam bolje igrala, ali oni to nisu znali", rekla je Razija Mujanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.