Foto - EPA

Za 60 miliona eura

Miralem Pjanić seli u Premiership?

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (29) karijeru bi mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Italijanski mediji objavili su prije nekoliko dana kako je Juventus spreman u ljetnom prelaznom roku da proda bh. veznjaka, a interes za njegovim uslugama je veliki.

Ponovo se Pjanić povezuje sa prelaskom u redove PSG-a, koji ga je želio i prije dvije sezone, a Calciomercati tvrdi da je bi reprezentativac BiH ipak mogao u Englesku.

Navodno, interes za njega pokazuje londonski Chelsea. Plavci traže pojačanja za narednu sezonu i za Pjanića su spremni da izdvoje 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidjet ćemo hoće li Pjanić zaista na kraju karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi, a interesantno je svakako da se prije nekoliko godina povezivao i sa prelaskom u Manchester United, no od toga nije bilo ništa.

Miralem Pjanić je član Juventusa od 2016. godine, a u redovima torinskog tima je odigrao 167 utakmica i postigao je 22 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.