Belgijanac svjestan situacije

Hazard: Znam da mi prva sezona u Realu nije bila dobra, sudit će mi na osnovu naredne

Belgijski nogometaš Eden Hazard svjestan je da njegova prva sezona u madridskom Realu nije protekla onako kako se očekivalo.

Hazard je prošlog ljeta za 100 miliona eura došao iz Chelseaja u redove najvećeg kluba na svijetu, ali nije se proslavio.

Odigrao je svega 15 utakmica te postigao jedan jedini pogodak uz pet asistencija. U razgovoru za inostrane medije poručuje kako je svjestan svega i kako se nada da će sljedeća sezona biti daleko bolja.

"Moja prva sezona u Madridu nije bila dobra, ali nije sve bilo tako loše. Trebalo mi je vremena da se priviknem. Znam da će mi suditi na osnovu naredne. Moram da budem u dobroj formi sljedeće sezone", kaže Belgijanac.

Također, osvrnuo se i na aktuelnu situaciju oko koronavirusa zbog koje je između ostalog stala i španska La Liga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U kući smo. Niko nam ne dolazi, nikoga ne viđamo. Priznajem da sam uplašen, kao i svi. Moramo da pazimo", dodaje on.

Hazard je inače povrijeđen i očekivalo se da ga na terenu neće biti do kraja sezone. Ipak, obzirom na trenutne okolnosti i činjenicu da bi se liga mogla igrati do kraja juna pretpostavlja se da će i on zaigrati kada se i ako sve nastavi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.