Mlada francuska zvijezda: "Gdje ću preći? Pa u Real..."
Foto: EPA

Oduševljava igrama u Lyonu

Mlada francuska zvijezda: "Gdje ću preći? Pa u Real..."

Ekipa Lyona u svojim redovima ima novu zvijezdu francuskog fudbala.

U pitanju je Rayan Cherki koji je sa 16 godina već odigrao nekoliko briljantnih partija za prvi tim, a raskošan talenat koji posjeduje svrstao ga je među najbolje mlade fudbalere današnjice.

Svjesni su u Lyonu da je Cherki pravi biser i da bi po talentu lako mogao nadmašiti Kyliana Mbappea u narednim sezonama, a zbog njega se već mjesecima unazad na utakmicama Ligue 1 mogu vidjeti brojni skauti najvećih evropskih klubova.

Ipak, za Cherkija u obzir dolazi samo jedan klub nakon Lyona. Mladi fudbaler ne skriva da je veliki navijač Real Madrida, a da se vidi na Santiago Bernabeu otkrio je i u posljednjem medijskom istupu za klupsku televiziju kada je odgovarao na pitanja o svojim planovima za budućnost.

"Gdje bi volio igrati nakon Lyona? Samo Real Madrid", navodno je rekao Cherki.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cherki svejedno ne želi preskakati stepenice, želi još najmanje dvije godine provesti u Lyonu, a do tada njegova cijena će biti višestruko veća.

Na kraju dodajmo da mu ugovor s Lyonom važi do ljeta 2022. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi