Foto - EPA

Jasni su razlozi

Čelni ljudi italijanskih velikana složni: Fudbal će u narednim mjesecima postati kao NBA!

Midhat Šljivak

Sportski direktori Juventusa i Intera, Fabio Paratici i Beppe Marotta, otkrili su šta bi za svijet transfera mogla donijeti trenutka kriza uzrokovana koronavirusa.


Ono što je po njihovim riječima sasvim sigurno je da nećemo gledati ogromne transfere i da ćemo u narednom periodu imati mnogo više razmjena fudbalera.

"Bit će sasvim sigurno mnogo siromašnije tržište i očekujem da bude više razmjena igrača. Cijene će pasti i bit će vrlo bitno uključiti igrače iz omladinskih kategorija", rekao je sportski direktor Intera Beppe Marotta.

Njegovo mišljenje dijeli i Fabio Paratici iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bit će dosta razmjena fudbalera i ovakva situacija će fudbal približiti NBA ligi. Vjerovatno će neki klubovi, recimo oni u Njemačkoj, mogu profitirati iz ove krize jer Njemačka ima jaču ekonomiju od ostalih", rekao je Paratici.

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti šta će se desiti u svijetu fudbala u narednim mjesecima, ali sigurno neće biti nimalo lako da se sve vrati u normalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.