Lažna izjava španske političarke o Messiju i Ronaldu proširila se brže od virusa

Nikada nije rekla ovako nešto

Lažna izjava španske političarke o Messiju i Ronaldu proširila se brže od virusa

Midhat Šljivak

Pandemija koronavirusa izazvala je pravi haos u svijetu sporta.

Gotovo sva takmičenja su stala i još uvijek nije poznato kada će se ona nastaviti.

Očekivano, dok traje pandemije mnogo je i lažnih izjava koje kruže na društvenim mrežama. Tako se pojavila i navodna izjava španske političarke Isabel Garcia Tejerine u kojoj navodno proziva Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"Dajete fudbalerima milion eura mjesečno, a naučnicima 1800 eura i sada tražite lijek za virus. Neka vam Ronaldo ili Messi nađu lijek", navodna je izjava španske političarke.

Međutim, ova izjava je lažna i ova političarka nikada nije izrekla ovako nešto. Uz lažnu izjavu korištena je fotografija tokom njezine posjete Maroku 2018. godine i gdje Tajerina govori o sasvim drugim stvarima vezanim za agrokulturnu saradnju njene zemlje i Maroka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nažalost ovakve stvari se šire brže od virusa i mnogi su uvjereni da je španska političarka zaista rekla ove riječi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Lažna izjava ali tačna, fol Neymar 200miliona pa sta si, jel to cijepas atome ko Mujo iz Vlakova drva, nema veceg pranja para od kriminala nego od sportova pogotovo od fudbala, tu sto se opere para, to je za ne povjerovati, a na Africi su se obogatili prvenstveno Amerikanci i pola Europe, sta su zlata i nafte pokrali, izmisle Amerikanci Isil i posalju vojsku da zauzme teritoriju dje je nafta i glupom svijetu laznom propagandom BBC i CNN govore da fol ne mogu da unište Isil, a imaju jacu vojsku nego 60% drzava na svijetu kad se skupi, nije da ne mogu, nego neće jer je to podorganizacija CIA
3 3
Torcida
Pa i da je rekla jel se to ne smije ? A ko je god ovo rekao u pravu !!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi