Potvrđeno: Serija A dobija šampiona!
Foto - EPA

Prvi čovjek potvrdio

Potvrđeno: Serija A dobija šampiona!

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabriele Gravina potvrdio je da će Italija ove sezone dobiti šampiona.

Gravina na sve načine pokušava da okonča sezonu koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a on ima jasan plan kompletnog razvoja situacije u Seriji A. Ono što je sigurno - Italija će dobiti šampiona ili na terenu ili van njega.

"Postoji plan koji nam je prioritet. Svi bismo bili sretni da se sezona završi na terenu. U kontaktu smo sa FIFA-om oko situacije s istekom ugovora kod fudbalera, ako budemo morali probiti rok za završetak sezone koji je planiran za 30. juni", rekao je on i nastavio je:

"Moramo naći rješenje i idealno bi bilo da se igra do 30. jula. Ipak, moramo se uklopiti s pravilima koja stižu s političkog vrha, a ako ne budemo mogli igrati, željeli bismo donijeti odluku po onom što se dešavalo na terenu u dosadašnjem dijelu sezone. Razgovaramo o Scudettu, o plasmanu u evropska takmičenja, ispadanju i ulasku u ligu", istakao je Gravina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema trenutnom plasmanu u Seriji A Juventus bi ponovo osvojio titulu prvaka, dok bi u Ligu prvaka išli Lazio, Inter i Atalanta.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Sta je potvrdjeno majke ti?!
9 0
Pa ako se ne bude igralo prvenstvo u BH premijer ligi onda ce FK Sarajevo biti sampion, a FK Celik ce se opet spasiti i nece ispasti iz lige zbog ove Corone Virusa, a prosli put FK Celik se spasio ispadanja iz lige zbog FK Borca. Pitam se gdje ovaj FK Celik dao veliku sadaku pa nikako da ispadne iz lige i onda kada treba zaista ispasti.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi