Prenosi Marca

Kao da opet doživljavamo 2018. godinu: Ronaldo napušta Juve, dva kluba u igri?

Španska Marca, koja je jedan od najprovjerenijih izvora za čitaoce, donosi informaciju kako će Portugalac Cristiano Ronaldo ovog ljeta napustiti Juventus.

Seria A je stopirana, možda se i neće odigrati do samog kraja ako koronavirus bude prisutan i u narednom periodu na Apeninima, a bez obzira na to Ronaldu će ova druga biti ujedno i posljednja. Barem tako piše Marca.

Isti izvor dalje navodi kako će Portugalac imati samo dvije opcije kada je u pitanju novi klub, a to su Manchester United i PSG.

"Ronaldo je još uvijek dobrodošao na Old Trafford zbog svega što je za klub uradio u periodu od 2003. do 2009. godine, dok je s druge strane PSG jedan od rijetkih klubova koji si ga mogu priuštiti. Pored toga, ako ostane bez Kyliana Mbappea ili Neymara, PSG će izaći na pijacu u potrazi za velikim imenom.", prenosi Marca.

Također, navodi se da bi i Real Madrid mogao sebi priuštiti povratak Ronalda, ali da je ovaj klub tu opciju već precrtao i traži alternative.

Barcelona ga navodno ne želi dovesti, dok ga Bayern ne želi zbog toga jer već ima 35 godina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, ostale su dvije opcije - PSG ili Manchester United. Dodaje se da bi ga Juve pristao prodati za cijenu od 70 miliona eura.

Inače, Ronaldo je i ove sezone, prije pauze, igrao fantastično. Upisao je ukupno 32 utakmice i postigao 25 golova uz četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.