Foto: EPA

Mladi Španac na meti Arsenala

Arteta u Realu našao fudbalera po svom ukusu?

Čelnici Arsenala su, prema pisanju britanskih medija, pokazali interes za dovođenje 'bisera' Real Madrida.

Topnici su poznati po tome što preferiraju mlađe fudbalere, a jedan od onih koji je po ukusu trenera Mikela Artete je Realov Cesar Gelabert kojeg žele već na ljeto dovesti u svoje redove.

Radi se o 19-godišnjem fudbaleru koji igra u veznom redu i za kojeg Španci tvrde da je nadolazeća zvijezda, a Arteti je zapao za oko na utakmicama juniorske Lige prvaka protiv Tottenhama i Chelseaja.

U Arsenalu se nadaju da Galabert neće produžiti ugovor koji mu ističe na kraju sezone te da će ga moći dovesti besplatno na Emirates, a ako kojim slučajem do toga dođe, problem neće biti ni obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Galabert je igrač po Artetinom ukusu", pišu na Ostrvu.

Nije Arsenal jedini koji je u igri. Mladog fudbalera na radaru imaju još Borussia Dortmund i Lyon.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.