Nekada igrao za Real Madrid, a sada ima kompaniju koja pomaže u borbi protiv koronavirusa

Istraživanja njegove firme su već pomogla

Nekada igrao za Real Madrid, a sada ima kompaniju koja pomaže u borbi protiv koronavirusa

Endin Čaušević

Bivši igrač Real Madrida, Esteban Granero, oduševio je špansku javnost jer se odlučio uključiti u borbu protiv koronavirusa.

Naime, Granero već neko vrijeme posjeduje kompaniju "Al" koja se bavi istraživanjem u svijetu sporta, ali i statističkim podacima. On je odlučio da se kompanija sada bavi samo koronavirusom, te da na taj način pomognu Španiji da pobijedi pandemiju.

Španija je pored Italije najteže pogođena koronavirusom i svaka pomoć im sigurno itekako znači. Granero je odlučio da njegova kompanija pomno prati statističke podatke i pomaže vlastima šta god im treba, a navodno već neka istraživanja su bila itekako od koristi.

"Imamo ozbiljan problem i svi se trebamo uključiti da ga riješimo. Odlučili smo da svi u firmi rade samo na proučavanju koronavirusa, te da pratimo svaki korak dešavanja u Španiji. Želimo generisati podatke koje imamo kako bismo kasnije mogli vidjeti da li se situacija smiruje", rekao je Granero i dodao.

"Na ovaj način lakše je baratati podacima, te kasnije ukidati ove sigurnosne mjere i blokade. Imamo nekoliko modela koji su se pokazali kao pun pogodak, te smo ih učinili dostupnim svima".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ono što je najbitnije jeste da iz Španije stižu vijesti da su dostigli vrh što se tiče pandemije, te da se sada očekuje pad broja novozaraženih na dnevnoj bazi. Španci vjeruju da je vrh pandemije bio 2. april, te da su prošli najgori period što se tiče novozaraženih.

Granero je prvi dio ove sezone igrao u Espanyolu, ali je prije nekoliko mjeseci odlučio da potpiše za niželigaža Marbellu. Očito je da već uveliko razmišlja o tome čime će se baviti nakon igračke karijere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi