Foto - EPA

Vlada Italije ima jasan plan

Utakmice bez navijača do januara 2021. godine

Midhat Šljivak

Nastavak italijanske Serije A planiran je za kraj mjeseca maja, dok bi ekipe mogle da počnu s trenizima po završetku karantena koji traje do 3. maja.

Klubovi su međutim najavili peticiju u kojoj će tražiti da treninge započnu sedam dana ranije, kako bi uspjeli odraditi potrebne ljekarske preglede za fudbalere.

S obzirom na to da pandemija koronavirusa polako jenjava u Italiji, jasno je da će sezona biti nastavljena i planirano je da se završi do sredine mjeseca jula.

Ipak, ono što je sasvim sigurno je činjenica da publike na stadionima u narednim mjesecima neće biti. Sport Mediaset donosi informaciju blisku italijanskoj vladi i tvrde da navijača na stadionima neće biti do januara 2021. godine.

Utakmice će dakle biti igrane iza zatvorenih vrata. Međutim, navijači neće propustiti previše i utakmice će gledati u direktnim prenosima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jednostavno je previše opasno da se odmah organizuju utakmice uz prisustvo publike. Vlada će pokušati da što duže održi socijalnu distancu i prve navijače na tribinama treba očekivati tek od naredne godine.

Taj datum je za sada u planovima, a povratak navijača na stadione značit će da je pandemija iza nas.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.