Hoćemo li do kraja sezone imati posebno pravilo u svim ligama?
Foto - EPA

De Zerbi nudi prijedlog

Hoćemo li do kraja sezone imati posebno pravilo u svim ligama?

M. Šljivak

Pandemija koronavirusa koja je zaustavila fudbal širom Evrope napravila je ozbiljan problem fudbalerima.

Oni su tek dosegli vrhunac forme za završnicu sezone, ali su nažalost morali da prekinu s jakim treninzima i da odu na prinudan odmor.

Izvjesno je da će igrači morati da prođu kroz višesedmične pripreme prije nastavka sezone u svim takmičenjima, a vrlo je moguće da će klubovi tražiti i promjenu jednog pravila.

Vjerovatno će zbog velikog broja utakmica u kratkom periodu tražiti povećanje broja izmjena na pet. To su nedavno engleski klubovi predložili Fudbalskoj asocijaciji, a isti prijedlog čelnicima Serije A dao je i trener Sassuola Roberto De Zerbi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igrat ćemo svaka tri dana. Ne znam da li bilo dobro da timove podijelimo u dvije grupe kako se ne bi umarali i stalno bi igrao drugi sastav. Još jedan pametan prijedlog je povećanje broja izmjena na pet. To bi dalo dodatan kvalitet i spriječilo bi mnoge povrede", rekao je De Zerbi.

Ovo je itekako zanimljiv prijedlog i nema dileme da bi UEFA trebala razmisliti o ovakvom prijedlogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi