Klubovi traže posebno odobrenje, a tu je i plan o nastavku sezone
Foto - EPA

Žele trenirati od 27. aprila

Klubovi traže posebno odobrenje, a tu je i plan o nastavku sezone

Midhat Šljivak

Italijanska vlada odlučila je produžiti karanten za svoje građane do 3. maja.

Ova država jedna je od najpogođenijih koronavirusom na svijetu, ali se situacija polako stabilizuje. Ipak, odlučeno je da država bude u karantenu do 3. maja kada će se razmatrati naredni koraci.

Ova odluka vlade znači da će fudbalski klubovi na treninge moći tek od 4. maja, a to vodi ka tome da bismo nastavak sezone u Seriji A mogli gledati od 30. maja.

Ako se zaista sezona nastavi krajem maja i ako se prema planiranom rasporedu utakmice budu igrale svaka tri dana, prvenstvo će se završiti 12. jula, dok bi utakmice Kupa mogle biti odgođene za narednu sezonu.

Ipak, italijanski klubovi će, prema navodima medija u ovoj zemlji, tražiti posebnu dozvolu kako bi od 27. aprila mogli obaviti posebna testiranja i ljekarske preglede fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova dozvola ne bi trebala predstavljati problem za italijansku vladu jer će igrači biti podvrgnuti ozbiljnim ljekarskim pregledima što je neophodno za nastavak sezone i to će im donijeti dodatnu sigurnost.

Također, to bi omogućilo klubovima da imaju sedmicu više za pripreme, a to u fudbalskom svijetu znači zaista mnogo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi