Pomalo nevjerovatno priznanje

Romin veliki promašaj - štoper koji je shvatio da ne zna igrati odbranu

Meksikanac Hector Moreno jedan je od najvećih promašaja Rome u novijoj historiji.

Možda zvuči nevjerovatno, ali dugogodišnji meksički reprezentativac, inače štoper, je priznao da je tek dolaskom u Romu shvatio da zapravo ne zna igrati odbranu.

Hectora Morena je Roma dovela 2017. godine iz PSV-a, a Meksikanac se na Olmpicu uspio zadržati tek nešto više od pola godine. Upisao je svega šest nastupa za Romu koja ga je u januaru 2018. prodala Real Sociedadu.

Stigao je Moreno u Romu sa reputacijom štopera koji je i više nego opasan u ofanzivi (80 utakmica za PSV i 13 golova). Međutim, problem je bio što je ofanziva bila Morenova jača strana iako je to morala biti defanziva - ipak je riječ o štoperu.

"Kada sam došao u Romu shvatio sam da nisam znao igrati odbranu", rekao je Moreno, koji ima 104 nastupa za meksičku reprezentaciju, za Multimedio Deportes, pa nastavio:

"U Pumas sam došao sa 15 godina i tada nisam znao igati odbranu. Kada sam stigao u Romu, shvatio sam da ja i dalje ne znam igrati odbranu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nikada nisam toliko naučio kao tokom tih sedam mjeseci u Romi. Objašnjavali bi mi različite stvari na treninzima, a ja bih rekao: Da li je moguće da ja ovo nisam znao?... Uvijek sam radio sa trenerima koji su preferirali napadački fudbal", istakao je Moreno kojeg je Roma svojevremeno platila blizu šest miliona eura.

32-godišnji Moreno je danas član katarske AL Gharafe, a u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za UNAM Pumas u domovini, Alkmaar, Espanyol, PSV, Real Sociedad i Romu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.