Utakmice bez navijača do januara 2021. godine
Foto - EPA

Vlada Italije ima jasan plan

Utakmice bez navijača do januara 2021. godine

Midhat Šljivak

Nastavak italijanske Serije A planiran je za kraj mjeseca maja, dok bi ekipe mogle da počnu s trenizima po završetku karantena koji traje do 3. maja.

Klubovi su međutim najavili peticiju u kojoj će tražiti da treninge započnu sedam dana ranije, kako bi uspjeli odraditi potrebne ljekarske preglede za fudbalere.

S obzirom na to da pandemija koronavirusa polako jenjava u Italiji, jasno je da će sezona biti nastavljena i planirano je da se završi do sredine mjeseca jula.

Ipak, ono što je sasvim sigurno je činjenica da publike na stadionima u narednim mjesecima neće biti. Sport Mediaset donosi informaciju blisku italijanskoj vladi i tvrde da navijača na stadionima neće biti do januara 2021. godine.

Utakmice će dakle biti igrane iza zatvorenih vrata. Međutim, navijači neće propustiti previše i utakmice će gledati u direktnim prenosima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jednostavno je previše opasno da se odmah organizuju utakmice uz prisustvo publike. Vlada će pokušati da što duže održi socijalnu distancu i prve navijače na tribinama treba očekivati tek od naredne godine.

Taj datum je za sada u planovima, a povratak navijača na stadione značit će da je pandemija iza nas.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tz075
Sk1 ima uzivo utakmica iz turkmenistana, nije neka liga ali bolje to nego nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi