Foto - EPA

Potencijalni datum nastavka je 8. juni

Klubovi iz Premier lige čekaju razvoj situacije i nadaju se dobrim vijestima

M. Šljivak

Klubovi iz engleske Premier lige jučer su održali videokonferenciju na kojoj se raspravljalo o nastavku sezone.

Iako je većina klubova željela da se sezona okonča do 30. juna, kada ističu ugovori velikom broju fudbalera i koji nakon tog datuma mogu otići ako žele, vjerovatno je da će se sezona produžiti na juli, a možda čak i mjesec august.

Britanska vlada je jasno upozorila da fudbal neće imati nikakav poseban tretman i da za njih vladaju posebna pravila i gotovo je sigurno da treninzi neće početi do sredine maja.

Otok je u karantenu do 7. maja, tada će se odlučiti o eventualnim daljim koracima, a prema tvrdnjama engleskih medija Premiership ćemo u najboljem slučaju ponovo gledati 8. juna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno je da velika šestorka (Liverpool, Man.Ud, Man. City, Arsenal, Chelsea i Tottenham) nema ništa protiv da se sezona produži i na august. Oni samo žele okončati sezonu zbog ogromnog novca kojeg bi inkasirali jer bi u slučaju da se sezona prekine imali minus od preko milijardu funti.

Nema nikakve dileme da će se fudbal u Engleskoj nastaviti. Ciljni datum početka je 8. juni, ali sve će zavisiti od odluka britanske vlade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.