Foto - EPA

Prije tačno sedam godina

Utakmica u kojoj je čitav svijet saznao kakva gol-mašina je Robert Lewandowski

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski je u proteklih desetak godina jedan od najboljih golgetera svijeta.

Poljak je na veliku scenu došao u dresu Borussije iz Dortmunda, a prije tačno sedam godina je za ovog njemačkog velikana odigrao zaista čudesan meč i sa četiri gola je potopio Real Madrid.

Nezaustavljiv je bio Lewa po odbranu Reala. Na kraju im je zabio četiri gola u pobjedi od 4:1 u polufinalu Lige prvaka, a da je imao malo više preciznosti, mogao je zabiti još nekoliko komada.

Tračak nade za Real pred revanš u Madridu donio je Cristiano Ronaldo koji je pogodio za 1:1 u 43. minuti, ali je Real do kraja potpuno deklasiran u režiji čudesnog Poljaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tim Josea Mourinha je sedam dana kasnije uspio da pobjedi s 2:0 kasnim golovima Benzeme i Ramosa, ali prva utakmica polufinala Lige prvaka i četiri gola Lewandowskog će zauvijek biti upamćena.

Iako je i sezonu ranije imao fantastičan učinak i iako se znalo da je sjajan strijelac, ova utakmica je otkrila da je Lewa istinska gol-mašina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.