Fudbaleri u Španiji ne žele nastaviti sezonu: Strah od zaraze i odvojenost od porodice su problem
Foto - EPA

Asocijacija fudbalera ima jasan stav

Fudbaleri u Španiji ne žele nastaviti sezonu: Strah od zaraze i odvojenost od porodice su problem

M. Šljivak

Fudbaleri u Španiji ne žele nastaviti sezonu.

Prema informacijama koje dolaze sa Pirineja, Asocijacija igrača ne želi prihvatiti predloženi nastavak sezone za juni kojeg su nakon osmosatnog sastanka dogovorili čelnici La Lige, FS Španije i Vijeća za sport.

Plan je bio da se sezona nastavi 6. juna. Svi su izrazili veliko zadovoljstvo sastankom, ali Asocijacija profesionalnih fudbalera tvrdi da igrači ne žele na teren.

Oni navodno odbijaju igrati iz straha od zaraze koronavirusa, kao i zbog činjenice da će zbog karantena biti odvojeni od porodica do kraja sezone, te ne namjeravaju da pristanu na takve uslove.

Postoje i fudbaleri koji su izašli i u javnost i jasno tvrde kako neće igrati. Među njima je fudbaler drugoligaša Cadiza Rafael Jimenez Jarque - Fali koji je prije nekoliko dana rekao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mogu me proglasiti ludim, ali ja neću igrati. Zdravlje mi je bitnije od novca. Ako mogu 100 posto potvrditi da nećemo biti izloženi virusu neka sve stave na papir u slučaju da nam se nešto desi što bi nam moglo uništiti život. Neka se liga nastavi kada stvarno bude sigurno. Ako se budemo držali zajedno onda se fudbal ne može vratiti bez obzira koliko nas tjerali na to. Mi smo glavni protagonisti i ako mi kažemo ne, onda je ne", rekao je Fali.

Španci će u slučaju otkazivanja sezone izgubiti gotovo milijardu eura i to bi bio veliki udarac za klubove, a ako se sezona ne bude mogla završiti do 3. augusta, odnosno do datuma kojeg je postavila UEFA, plasman će biti određen po aktuelnom stanju na tabeli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GigantMostarski
Ljige spanske manekenske. Kompletna njihova liga i klubovi pa to je ocajno. Koliko samo pomoci imaju od uefe to je strasno, a gledaj sad ne zele da igraju. A volili bi igrat polufinala i finala liga prvaka kad jos znate unaprijed da ste dobili. Zna se koji su to spanjolski klubovi i zna se koliko trofeja im je darovano. PLATE SPUSTIT NA 500€ TJEDNO I VIDIMO SE RODJACI!
1 3
Adnanos
Nece da igraju a kad ji pitaju da smanje platu za koji procenat onda se svi bune
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi