Neke stvari se ne zaboravljaju

"Nadam se da mu je užasno tokom ovog karantina jer me niko nije povrijedio u životu kao on"

Endin Čaušević

Argentinski napadač Daniel Osvaldo vratio se fudbalu nakon što je nekoliko godina bio van svih dešavanja.

Osvaldo je 2016. godine šokirao fudbalsku javnost kada je saopštio za prekida svoju karijeru. Tada je raskinuo ugovor s ekipom Boce Juniors, te se odlučio posvetiti svojoj muzičkoj karijeri i nešto opuštenijem načinu života.

No, četiri godine kasnije priznao je da mu fudbal itekako nedostaje. Osvaldo je dobio ponudu Banfielda i pristao je da potpiše ugovor do kraja sezone. Prije cijelog haosa oko koronavirusa uspio je uspisati dva nastupa, te je pokazao da još uvijek u njemu ima žara.

Osvaldo je za TNT Sports dao intervju u kojem je pričao o mnogim stvarima iz svoje karijere. Najbolje dane sigurno je proveo u dresu Rome gdje je igrao s dosta uspjeha. Bio je odličan tandem s Tottijem kojeg nije mogao izostaviti iz svoje priče.

"Rekao sam mu da vjerujem da ga njegova žena vara jer nije bilo šanse da je tako savršen. On je izgledao i ponašao se savršeno. Uvijek sam mu tražio neku manu ili nešto slično jer mi je bilo nevjerovatno da postoji takav neko. On je bez sumnje najbolji igrač s kojim sam ikad igrao. Pa, taj čovjek nije nikada imao ni loš zadah jer je mislio na sve živo. Pomislite da nešto sigurno nije u redu u svemu tome, ali sam se prevario iako sam mu pokušao naći razne mane", rekao je Osvaldo.

Osvaldo je igrao za reprezentaciju Italije iako je za sve na Apeninima bio Argentinac. Odigrao je 14 mečeva za Azzurre, ali je bio žestoko povrijeđen kada nije bio na spisku putnika za Mundijal 2014. godine. Selektor Italije tada je bio Cesare Prandelli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U kvalifikacijama za SP sam zabio šest ili sedam golova. Bio sam prvi izbor u napadu i nosio sam desetku na leđima, a onda se nisam našao na spisku za Mundijal jer su novinari pisali da sam Argentinac, a ne Italijan i Prandelli je pozvao nekog drugog", izjavio je Osvaldo i dodao:

"Nadam se da mu je užasno tokom ovog karantina. Kad je bio trener Galatasarayja zvao me da dođem, a ja sam rekao da to može samo sanjati. Najgore je što mi on lično nije rekao da neću ići na SP nego sam to saznao u novinama. Plakao sam i htio sam umrijeti u tom trenutku jer sam znao da sam zaslužio da idem u Brazil. Prandelli me povrijedio kao niko i nadam se da će platiti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.