Osvojio s Romom titulu, a Džeko ga stiže:  "Srušit će me, ali nemam ništa protiv"

Abel Balbo je zasad najefikasniji Romin stranac

Osvojio s Romom titulu, a Džeko ga stiže: "Srušit će me, ali nemam ništa protiv"

Edmir Škorić

Abel Balbo jedna je od bivših igrača Rome i legenda kluba. Za rimski klub je Argentinac odigrao 146 mečeva i postigao 78 pogodaka.

Balbo je bio dio Romine generacije koja je 2001. godine postala prvak Italije i od tada Vučica nije osvojila naslov u Seriji A.

On je govorio za jednu Rominu stranicu i o mogućem povratku Serije A narednih sedmica.

"Optimističan sam. Mislim da je izvodivo da se stvari vrate u normalu. Nogomet je bogat sport, klubovi mogu obavljati pojedinačne provjere, imaju svoju infrastrukturu i mislim da mogu da priušte sve mjere opreza", rekao je Balbo, koji je i ove sezone dolazio na neke mečeve na Olimpicu.

"Povratak na Olimpico uvijek me ispuni lijepim sjećanjima. Sretan sam kada dođem na stadion i gledam Romu u važnim utakmicama kao protiv Juventusa ili Lazija. Roma je momčad koja je imala uspone i padove, ali mislim da je Paulo Fonseca odličan trener i da može napraviti uspjeh s ekipom. Ove sezone je bilo dosta povreda, no nakon što krene prvenstvo, vjerujem da će izboriti Ligu prvaka".

Za sada je najefikasniji strani igrač Rome sa 78 golova, no Edin Džeko mu puše za vratom.

"Dao sam 78, ali Džeko ima 74 i siguran sam da će me nadmašiti jer će još igrati u Romi. Izvanredan je igrač i nemam ništa protiv da sruši sve rekorde. Srušit će i moj, ali mi je drago".

Mogli biste igrati s Džekom...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da, važno je da imate dobre igrače pored sebe, igrače koji mogu da učine velike stvari. Definitivno bih se dobro uklopio da igram s Edinom".

Za kraj je istakao da je sretan što je Romu napustio nakon titule, a najdraža utakmica mu je pobjeda nad gradskim rivalom Lazijom od 3:0.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
Znamo ko nece osvojit s romom titulu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi