Napustit će Napoli

Zna se gdje ide Mertens? "Trener ga zove svaki dan"

Belgijanac Dries Mertens poslije sedam godina napustit će Napoli.

Mertens je u Napoli došao iz PSV-a i u međuvremenu je odigrao više od 300 utakmica za "Partenopei", no eri u ovom klubu će ubrzo doći kraj.

Svi pregovori oko produženja saradnje su pali u vodu i Mertens će kao slobodan igrač potražiti novi klub, a sljedeće odredište će, po svemu sudeći, biti Chelsea.

Uvjeren u to je i posrednik za transfere Vincenzo Morabito.

"Mertens je naprije imao želju da ostane, ali onda ga je agent počeo nuditi raznim klubovima, što znači da se nešto promijenilo u njegovom odnosu s Napolijem", rekao je Morabito za Radio Kiss Kiss, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Chelsea je mnogo zaitneresovan za njegove usluge, u toj mjeri da ga Lampard svaki dan zove i ubjeđuje da dođe na Stamford Bridge."

Za Mertensove usluge se, između ostalog, interesuju još Roma i Inter.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti