Brazilac sretan na Etihadu

Fernandinho spreman još jednom produžiti ugovor sa Manchester Cityjem

Brazilac Fernandinho spreman je da u budućnosti potpiše još jedno produženje ugovora s Manchester Cityjem.

Ovaj vezni fudbaler, koji je već u poznim igračkim godinama, prije samo nekoliko mjeseci produžio je saradnju s Građanima do kraja naredne sezone jer mu je tadašnji ugovor isticao ovog ljeta.

Uprkos tome, poručuje kako je u budućnosti spreman ponovo potpisati nastavak saradnje.

Ipak, u ovom momentu samo želi da situacija oko virusa Covid19 prođe i da se vrati na teren.

"Kao prvo, samo se želim vratiti na teren i ponovo igrati. Produžio sam ugovor prije nekoliko mjeseci i vrlo sam sretan, ali nakon toga ćemo vidjeti"; kaže Fernandinho za Sky Sport i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako budemo razgovarali o još jednom ugovoru u ubudućnosti, bit ću vrlo sretan. I u suprotnom slučaju neću mnogo tugovati jer znam šta sam uradio za ovaj klub i šta je klub uradio za mene. Protekli period je bio sjaajn za mene. Manchester City će uvijek biti u mom srcu. To je sigurno".

Inače, Brazilac je član Građana od 2013. godine kada je došao iz Šahtara. Iako ima skoro 35 godina i ove sezone je neizostavan član prve postave i upisao je do sada 31 utakmicu u svim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.