Pozitivan test na koronavirus će biti tretiran kao bilo koja druga povreda
Foto - EPA

Englezi imaju jasan stav

Pozitivan test na koronavirus će biti tretiran kao bilo koja druga povreda

M. Šljivak

Timovi iz engleske Premier lige imaju želju za nastavak sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa.

Očekuje se da bi timovi na Ostrvu mogli nastaviti sezonu sredinom juna, a o tome će se raspravljati sutra na sastanku čelnika kluba.

Kako navodi Daily Mail učinit će se sve da se zaštiti zdravlje fudbalera, ali ako dođe do infekcije nekog od njih, sezona neće trpiti i utakmice će se igrati i pozitivan test će biti tretiran kao svaka druga povreda.

Fudbaleri će biti testirani dva puta sedmično, a tokom rane faze povratka igrači će trenirati u malim grupama u kojim neće biti više od pet fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici Premier lige su spremni da odobre plan zaštite igrača i osoblja, a ono na čemu će se zahtjevati je izričita socijalna distanca i igračima će biti zabranjeno da se samovoljno vraćaju u trening-centar.

Neće biti ni timskih sastanaka, ali to je i najmanje bitno jer je želja svih da se fudbal vrati i da se sezona okonča.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi