Prisjetio se finala u Istanbulu

Ancelotti: Moj najbolji Milan je bio onaj iz 2005. godine

Legendarni italijanski trener Carlo Ancelotti prisjeća se vremena kada je vodio Milan što je vjerovatno bio i najuspješniji period njegove karijere.

Carlo je s Milanom osvojio dvije Lige šampiona. Bilo je to 2003. i 2007. godine, ali poručuje kako je tim koji je 2005. godine izgubio istanbulsko finale od Liverpoola bio čak i bolji od ta dva koja su osvajala titule.

"Tim iz 2007. godine bio je tehnički inferiorniji od onog iz 2005. koji ostaje najbolji tim s najboljom igrom u finalu. Tim iz 2005. godine bio je bolji od onih iz 2003. i 2007. 2007. godine smo imali nevjerovatnu motivaciju. Osovjili smo Ligu prvaka na motivaciju, a ne na kvalitet".

Prisjetio se poslije i finala iz Istanbula u kojem je njegov tim izgubio iako je na poluvremenu imao prednost od čak 3:0.

"Gledao sam finale iz Istanbula 10 godina kasnije. Igrali smo sjajno, čak i u produžecima. Jamie Carragher mi je rekao kako oni više nisu mogli fizički izdržati i kako su samo čekali penale", kaže Ancelotti.

Ancelotti je Milan vodio čak osam godina i zanimljivo da je u tom periodu osvojio samo jednu Seriju A iako je to vjerovatno bio jedan od najboljih Milana u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam osvojio mnogo liga, to je takmičenje koje zahtijeva konstantnost u rezultatima", poručuje Ancelotti.

Poslije Milana Ancelotti je radio u Chelseaju, PSG-u, Real Madridu, Bayern Minhenu, Napoliju i danas je trener Evertona. Svoju posljednju Ligu prvaka osvojio je 2014. s Realom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.