AC Milan se vraća na trening u četvrtak ili petak

Nakon što je Vlada promijenila odluku

AC Milan se vraća na trening u četvrtak ili petak

Ekipa Milana trebala bi se vratiti na trening do petka.

Nakon što je italijanska Vlada, poslije brojnih kritika i pritisaka, promijenila odluku i dozvolila sportistima individualne treninge u trening centrima svojih klubova, brojne ekipe počele su kovati planove kada su u pitanju pripreme za nastavak sezone.

Još ranije se zna da se početkom naredne sedmice na trening vraćaju Roma, Sassuolo, Bologna te Parma jer su ti klubovi smješteni u regijama koje su dozvolile povratak sportistima na trening, a nakon što je Vlada na nivou cijele države donijela takvu odluku treninzima se može vratiti i Milan.

Rossoneri će od ponedjeljka biti podvrgnuti testiranju na Covid19, a nakon što to obave očekuje se da će se treninzima i zvanično vratiti u četvrtak ili petak.

Naravno, za početak će to biti individualni treninzi u Trening centru Milanello, a od 18. maja počet će se trenirati u manjim grupama kako i nalaže treća faza popuštanja mjera od strane italijanske Vlade.

Inače, Tuttomercatoweb prenosi kako će igrači Milana biti prvi koji će se podvrgnuti testiranju na Covid19.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bez obzira na sve ove pozitivne informacije, ne mora značiti da će se Seria A zaista i nastaviti jer tu odluku treba da potvrdi Vlada. Odlučujući trenutak trebao bi biti u srijedu, kada se premijer Italije Giuseppe Conte sastaje s tehničkim odborom i ministrom za sport u toj zemlji Vincenzom Spadaforom kako bi razgovarali o mogućnostima i eventualnom nastavku sportskih aktivnosti.

Ekipa Milana u trenutku suspenzije šampionata nalazila se na 7. poziciji sa 36 osvojenih bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi