Pobuna urodila plodom: Vlada dala odobrenje za treninge u klupskim centrima
Foto - EPA

Od 4. maja

Pobuna urodila plodom: Vlada dala odobrenje za treninge u klupskim centrima

M. Šljivak

Vlada Italije dala je danas odobrenje za treninge u klupskim centrima.

Nekoliko italijanskih regiona otvorilo je vrata za povratak individualnim treninzima fudbalera, ali je vlada donijela nelogičnu odluku u kojima je zabranjeno koristiti prostorije klupskih trening-centara.

Sportisti su se potom pobunili. Jasno je bilo kako je odluka da se na otvorenom može trenirati, ali ne i u centrima bila veoma loša i italijanska vlada je danas promijenila odluku.

Tako će od sutra italijanski sportisti moći da obavljaju treninge u klupskim trening-centrima uz obaveznu socijalnu distancu i osiguravanje svih potrebnih uslova za zaštitu igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je svakako veoma dobra vijest, a od 18. maja klubovi će moći da organizuju i grupne treninge, pa sve sluti na veoma brzi povratak Serije A.

Fudbalsko prvenstvo u Italiji trebalo bi se nastaviti početkom juna.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi