Trener NK Čelik želi reći imena

Umit Ozat traži da ga vlasti saslušaju: Znam imena terorista u fudbalu...

Midhat Šljivak

Još uvijek aktuelni trener zeničkog Čelika Umit Ozat aktivan je posljednjih nekoliko dana u turskim medijima.

Kontroverzni stručnjak ima veoma zanimljive izjave, a ovog puta je govorio i o organizaciji FETO, koja se u Turskoj smatra terorističkom i koja u svom članstvu ima poznate turske sportiste.

Zbog pripadništva ovoj organizaciji čuveni Hakan Šukur je izbrisan iz turske historije, Arif Erdem se krije po svijetu, a košarkašu Enesu Kanteru je otac u zatvoru, dok je on ostao bez pasoša i prava u ovoj zemlji.

Trener Čelika tvrdi da među igračima i trenerima još uvijek ima pripadnika FETO organizacije i pozvao je vlasti da ga ispitaju, jer on zna njihova imena.

"Još uvijek postoje predsjednici klubova koji su u FETO organizaciji. Isto tako, tu su igrači i treneri koji su pripadnici FETO", rekao je Ozat i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Neka me vlasti pitaju. Znam ko drži stranu Fethullaha Gulena, znam ko su. Tražim od vlasti da me saslušaju i sve ću im reći", poručio je Ozat.

Organizacija FETO optužena je za pokušaj državnog udara u Turskoj 2016. godine, a mnogi sportisti koji se izjasnili kao njeni članovi su završili u zatvoru ili su izbjegli u inostranstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.