Nizah Hukić najozbiljniji kandidat za novog šefa struke NK Čelik
Hukić je već jednom vodio seniorski tim, sa kojim je u sezoni 2014/15 igrao finale Kupa BiH, gdje je u finalu Čelik u dva meča poražen od Sarajeva

Zenički trener će naslijediti Umiza Ozata

Nizah Hukić najozbiljniji kandidat za novog šefa struke NK Čelik · Saznajemo

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

U nogometnom klubu Čelik u narednom periodu trebala bi se obaviti revizija poslovanja, a ubrzo bi trebala biti i održana Skupština kluba, na kojoj bi se i zvanično prihvatila ostavka Aydina Olguna, ali i imenovao novi mandatar kluba s Bilinog polja.

Kako smo već pisali odlazak Aydina Olguna s klupe predsjednika kluba znači i odlazak Umita Ozata s trenerske klupe, ali i njegovih pomoćnika iz Turske. Još nije raskinut ugovor s njim, ali i to bi se trebalo desiti u narednom periodu.

Ako bi se prvenstvo nastavilo, odnosno ako bi Nogometni savez BiH dao signal da igrači ponovo mogu početi s treninzima, pitanje je ko će naslijediti Ozata na klupi Zeničana.

Kako saznaje SportSport.ba prvi izbor za nasljednika Umita Ozata na klupi Zeničana je 51-godišnji Nizah Hukić.

Nizah Hukić bivši je uspješni nogometaš Čelika, koji se na okončanju svoje igračke karijere, posvetio trenerskom poslu. Bio je pomoćnik mnogim trenerima u stručnom štabu od Milomira Odovića do Elvedina Beganovića.

Nakon loših rezultata na početku sezone 2013/14., Vlado Jagodić je odstupio s mjesta šefa struke, a njega je zamijenio Nizah Hukić, koji je u toj sezoni predvodio ekipu do finala Kupa u kojem su poraženi od Sarajeva u dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon nešto lošijih rezultata u sezoni 2014/15, napustio je klupu seniorske ekipe, te se posvetio radu s omladinskim kategorijama. Trenutno je angažovan kao koordinator omladinskog pogona kluba, te trener najmlađih kategorija Čelika.

Hukić je inače prije dvije godine imao srčani infarkt, te su mu ugrađena tri stenta.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EdwinPol
A s odlaskom Turaka i povratkom stare bratije, vraca se i nas pozeljeni Kurbegovic na izvor informacija :D
5 1
EdwinPol
Hahahahahahahahahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti