Nije baš ispunio očekivanja

Vettel na kraju godine napušta Ferrari, već se zna ko bi ga mogao zamijeniti

Endin Čaušević

Sebastian Vettel je 2015. godine stigao u Ferrari i očekivalo se da legendarnom timu vrati titulu prvaka svijeta u Formuli 1.

Međutim, Vettelu ne ide baš najbolje u italijanskoj ekipi i nije uspio da ostvari ono što se od njega očekivalo. Vettel s Ferrarijem ima ugovor do kraja ove sezone i kako stvari stoje u narednog godini ćemo ga gledati u nekom drugom bolidu.

Kako pišu njemački mediji Vettel i Ferrari su još prošle godine počeli pregovore oko novog ugovora, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa. Vettel i Ferrari se nisu uspjeli dogovoriti, te čini se da će se definitivno rastati na kraju ove godine.

U Ferrariju već uveliko razmišljaju o tome ko će zamijeniti njemačkog vozača, a navodno u igri su dva kandidata. To su Carlon Sainz iz McLarena, te Daniel Ricciardo koji trenutno vozi za Renault.

Sainz je velika nada Formule 1 i pokazao je da je itekako vješt za volanom, dok je Ricciardo u ozbiljnim godinama i osvajanje titule prvaka svijeta mu je još uvijek samo san.

Ricciardo nije zadovoljan u francuskom timu što bi itekako moglo olakšati stvari Ferrariju ukoliko ga odluče dovesti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.