Tri kandidata da zamijene Vettela u Ferrariju

Nijemac u posljednjoj godini ugovora

Tri kandidata da zamijene Vettela u Ferrariju

Admin Čaušević

Ostanak Sebastiana Vettela u Ferrariju je poprilično nesiguran, bez obzira što su dvije strane iskazale želju da se saradnja nastavi. 

La Gazzetta dello Sport navodi kako je Ferrari za Vettela spremio novi jednogodišnji ugovor što baš i ne odgovara četverostrukom prvaku svijeta.

Prema pisanju italijanskog lista u Maranellu već razmišljaju od Vettelovoj zamjeni. Kao mogući nasljednici spominju se Daniel Ricciardo, Carlos Sainz te Antonio Giovinazzi.

Ricciardu na kraju sezone ističe ugovor s Reanultom pa se Australac s obzirom na iskustvo i znanje čini najboljom opcijom. Sainz ima zagarantovano mjesto u McLarenu, dok Giovinazzi još uvijek ne pokazuje kvalitet za najbolje timove.

Inače, Vettel je vozač Ferrarija od 2015. godine. Iako je u nekim sezonama imao konkurentan bolid nije uspio osvojiti titulu prvaka svijeta. U posljednje vrijeme Charles Leclerc se poprilično nametnuo pa je Nijemac izgubio status prvog vozača ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti