Vettel na stolu ima novu ponudu od Ferrarija

Pregovori dobivaju novu dimenziju

Vettel na stolu ima novu ponudu od Ferrarija

Admin Čaušević

Sebastian Vettel i Ferrari bi na kraju ipak mogli produžiti saradanju ako je vjerovati informacijama njemačkog lista F1-Insider.

Vettelu ugovor s Ferrarijem ističe na kraju ove godine, a pregovori između dvije strane traju već neko vrijeme. Nijemac je odbio prvu ponudu, pa su Italijani pripremili novu, povoljniju za višestrukog prvaka svijeta.

Tim iz Maranella sada Vettelu nudi višegodišnji ugovor uz opciju produženja. Mattia Binotto je već izrazio želju da zadrži 32-godišnjeg vozača.

Navodno je želja za saradnjom obostrana s tim da bi iskusni Nijemac zbog novonastale krize prouzrokovane koronavirusom imao znatno manju platu od sadašnjih 30 miliona eura.

Prioritet Ferrarija će biti ti da i 2021. godine ima identičnu vozačku postavu kao sada, odnosno da iskusni Vettel bude pored mladog i talentovanog Charlesa Leclerca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi