Meho Kodro o mogućem dolasku veznjaka Juventusa na Camp Nou

"Volio bih vidjeti još jednog Bosanca u Barceloni i ne bi mi smetalo da mi 'titulu' uzme Pjanić"

Endin Čaušević

Prethodnih dana u Španiji se dosta priča o mogućem transferu Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu, a o tome je pričao i legendarni bh. fudbaler Meho Kodro koji već godinama živi u Španiji.

Kodro je za Mundo Deportivo pričao o svim tim špekulacijama da će Pjanić doći u Barcelonu, ali se ostvrnuo i na mnoge druge teme. Na početku razgovora nemoguće je bilo izbjeći temu oko koronavirusa, a Kodro je otkrio kako on provodi vrijeme tokom pandemije.

"Vrijeme provodim većinom u kući kao i svi ostali. Tu je i Kenan s nama tokom ovog svega. Ukupno nas ima pet i nije nam dosadno. Sada kada su ublažene mjere malo je lakše i nadam se da će se uskoro sve vratiti u normalu. Hvala Bogu mi smo dobro i niko nema zdravstvenih problema", rekao je Kodro na početku razgovora.

Novinar Roger Torello koji je radio razgovor s Kodrom pokušao je trenutnu situaciju uporediti s radom u Bosni i Hercegovini, ali mu je bh. stručnjak brzo objasnio da se to baš i ne može porediti.

"Ovakva situacija možda podsjeća na neke trenutke iz rata, ali ruku na srce to se ne može porediti. Rizik ljudskih života u ratu je dosta veći i sve to što se dešavalo u Bosni je dosta drugačije od ovoga danas", jasan je bio bivši napadač Barcelone.

Nakon toga glavna tema bio je Pjanić za kojeg španski mediji pišu da se sve dogovorio s Barcelonom, te da će naredne sezone nositi dres katalonskog kluba.

"Čini se da je pravi trenutak za to. Znam ga dobro i sigurno da on može donijeti dosta toga u igri Barcelone. On može igrati na mnogim pozicijama u veznom redu, ali mislim da bi najviše donosio ako bi igrao na poziciji gdje je Sergio Busquets. On je najbolji kada je malo povučeniji i diktira tempo igre. Može igrati i iza napadača kao u Romi, ali mislim da mu ova pozicija više odgovara".

Jasno je da Barcelona ima ogroman izbor u veznom redu i postavlja se pitanje da li će Pjanić biti višak.

"Znam da tu ima dosta igrača, ali je Pjanić drugačiji od njih jer igra jako dobro pod pritiskom rivala i može dati spektakularan dugi pas preko pola terena".

Bilo je priče da Barcelona u transfer želi uključiti Arthura Mela što se navijačima baš i ne sviđa jer Brazilac ima 23 godine, a Pjanić je sedam godina stariji.

"Mislim da Arthur i Pjanić mogu zajedno igrati. Poznajem Miralema bolje nego većina ovdje i s njim bi Barca imala dosta alternativa. Danas kada imate 30 godina u fudbalu to uopšte nije mnogo. Pjanić je u najboljim godinama i vrhunski je profesionalac. On može igrati još tri ili četiri godine na visokom nivou", poručio je Kodro.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kodro je jedini bh. fudbaler koji je imao priliku nositi dres Barcelone i sada bi Pjanić mogao biti drugi nakon više od 20 godina čekanja. Kodru su pitali da li mu je čast što je jedini Bosanac koji je igrao za Barcu, a njegov odgovor ih je iznenadio.

"Nije mi čast jer volio bih vidjeti još nekog Bosanca da igra u Barceloni. Ne bi mi smetalo da Pjanić uzme tu 'titulu' od mene. On je fudbaler kojeg pratim kada je imao 18 godina", zaključio je Kodro na kraju razgovora za Mundo Deportivo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.