Meksikanac prije šest godina bio blizu Barce, ali lom noge ga 'pokosio': Sve bi bilo drugačije...

Hector Moreno se prisjeća

Meksikanac prije šest godina bio blizu Barce, ali lom noge ga 'pokosio': Sve bi bilo drugačije...

Meksički defanzivac Hector Moreno prisjetio se ljeta 2014. godine kada je bio na pragu potpuisa za Barcelonu.

Moreno je u to vrijeme igrao za Espanyol. Imao je nekoliko odličnih sezona iza sebe i pred Mundijal u Brazilu za njegove usluge raspitivali su se brojni velikani među kojima su bili Manchester United i Tottenham.

Iako je mogao promijeniti sredinu i prije Svjetskog prvenstva, odlučio je da prvo odigra Mundijal a kasnije se ispostavilo kako je to bila greška jer su poslije povrede sve opcije otpale.

"Stvari bi sigurno bile drugačije da nije bilo povrede jer nisam pregovarao samo s Barcelonom. Imao sam šansu potpisati i prije Mundijala", kaže on za TUDN i dodaje:

"Čak i nakon povrede sam imao opciju da potpišem za jedan drugi klub, a isto sam imao i nakon povratka na teren. Ipak, nisam mislio da sam spreman za odlazak, bilo je komplikovano. Ali, svejedno ne bih ništa mijenjao".

Moreno je inače slomio nogu tokom susreta osmine finala na Mundijalu u Brazilu u kojem je Meksiko izgubio od Holandije sa 2:1. Bio je to za njega težak period.

"Osjećao sam se zaista dobro u to vrijeme u svim fudbalskim aspektima. Moji saigrači su mi pomogli da se dodatno istaknem. Ipak, što se dogodilo, dogodilo se. Bilo je naporno, morao sam svoj život staviti na pauzu", prisjetio se Moreno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je idućeg ljeta napustio Espanyol i potpisao za PSV. Kasnije je došao i do Rome, ali tu se nije baš naigrao i brzo se vratio u La Ligu, tačnije Real Sociedad, a danas je član katarskog Al Gharafa.

Zanimljivo da je za reprezentaciju upisao čak 104 utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Ko bi rekao da ce nakon toga bas on biti taj ko ce Lukeu Shawu zavrsit karijeru
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi