Laporta najavio povratak u Barcelonu i obećao ono o čemu navijači godinama sanjaju

Vraća se nakon deset godina?

Laporta najavio povratak u Barcelonu i obećao ono o čemu navijači godinama sanjaju

Endin Čaušević

Joan Laporta je prije devet godina napustio funkciju predsjednika Barcelone, ali je sada je spreman na povratak. 

Laporta je 2003. godine izabran za predsjednika Barcelone i tada je krenula revolucija katalonskog kluba. Uspio je dovesti sjajna pojačanja u klub, a Barcelona je ubzo počela dominaciju u Španiji i Evropi.

Potez kojem se najviše dive navijači jeste što je na ljeto 2008. godine dao šansu Pepu Guardioli na trenerskoj klupi prvog tima, a on je to vratio već u prvoj sezoni jer je Barcelona osvojila sve što je mogla.

Međutim, nakon odlične sezone 2011. godine Laporta je odlučio da je vrijeme za odlazak. Tada se posvetio političkoj karijeri, ali čini se da jednostavno ne može bez fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je najavio povratak jer će biti kandidat na predsjedničkim izborima Barcelone naredne godine. Obećao je da će vratiti Pepa Guardiolu na trenersku poziciju Barcelone što je sigurno san svakog navijača ovog kluba.

"Radim na tome da se predstavim kao predsjednički kandidat. Bio sam na toj funkciji prije i uzbuđen sam što se vraćam. Želim vratiti Pepa Guardiolu i dat ću sve od sebe da to ispunim. On je ostavio veliki trag ovdje i mnogi Katalonci žele da se on vrati. Izbori su naredne godine, a onda ćemo jasnije pričati o svemu jer sam siguran da se vraćam u klub", poručio je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije