Pjanić prije interesa Barcelone odbio dvije ponude

Htio je ostati u Juventusu, ali...

Pjanić prije interesa Barcelone odbio dvije ponude

E. Čaušević

Prethodnih dana mediji u Španiji i Italiji uveliko pišu o tome da će Miralem Pjanić na kraju sezone napustiti Juventus i karijeru nastaviti u Barceloni.

Katalonski Sport jučer je objavio da je Pjanić pristao na transfer u Barcu, te da je čak dogovorio ugovor na četiri godine. Navodno, sada je ostalo samo da se klubovi dogovore oko transfera u koji će gotovo sigurno biti uključen barem jedan igrač Barcelone.

Pjanić je prethodnih godina stalno bio meta špekulacija oko napuštanja Juventusa, a u nekoliko navrata povezivao se s Barcom. Kako piše La Gazzetta dello Sport katalonski klub se nekoliko puta raspitivao za bh. reprezentativca, ali Pjaniću se tada nije išlo iz Italije.

Međutim, čini se da je bh. fudbaler odlučan da zaigra u ekipi s Lionelom Messijem i društvom i zbog toga nestrpljivo čekamo ljetni prelazni rok. Za Pjanića je još nekoliko klubova pokazalo interes, no očito da je on izabrao Blaugranu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako piše Sport uz Barcelonu za njega su se još raspitivali Manchester United i PSG, ali Pjanić je svom agentu poručio da nije zainteresovan da karijeru nastavi u nekom od tih klubova.

Mnogi su vjerovali da je Pjaniću cilj da ostane u Juventusu, ali kada se pojavila ponuda Barcelone sve se promijenilo. Pjanić je u Juve stigao na ljeto 2016. godine iz Rome i uspio je sa Starom damom osvojiti šest trofeja, te odigrati skoro 200 utakmica.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafo
Mire majstore, sigurno jedna od najljepših fudbalskih karijera. Igrati sa oba najbolja igrača na svijetu i pri tome davati im ključne lopte, neprocjenjivo!
13 1
Mele
To je uspjelo nekoliko fudbalera u klupskom ili drzavnom dresu, da zaigra sa oba velemajstora zadnjih 15 godina..Higuain, Di Maria, Dybala, Tevez, itd...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi