Rano je ušao u trenerske vode

S 18 godina najmlađi je trener na svijetu, sarađuje i sa Real Madridom

Edmir Škorić

Jordan Hadaway je u novembru prošle godine preuzeo seniore velškog petoligaša Caerwysa, postavši tako najmlađi trener seniorskog nogometa na svijetu.

Istina, daleko je od one najveće nogometne razine, ali s 18 godina ipak je došao u situaciju da upravlja jednim timom i da bude trener nekim igračima koji su duplo stariji od njega, pa svakaoko zaslužuje poštovanje za entuzijazam, trud i želju.

I dok tokom dana studira u Liverpoolu, navečer razrađuje taktiku, sprema treninge i analizira svoju i protivničke ekipe.

Njegov entuzijazam prepoznali su i u velikom Real Madridu, pa su ga ugostili na Santiago Bernabeu, a nakon što je odradio seriju predavanja i treninga, kraljevski klub mu je ukazao povjerenje da radi u ljetnom nogometnom kampu kojeg Real, između ostalog, održava i u Britaniji.

Inače, jedno od ključnih pitanje je kako uspijeva održati autoritet nad starijim igračima u svlačionici?

„Da budem iskren, nisam samouvjerena osoba izvan nogometa, ali kada uđem u svlačionice ili na teren za trening, samouvjeren sam i dajem 100 posto. I tokom igračkih dana sam bio organizator na terenu. Moja glavna snaga je, po mom mišljenju, motiviranje ljudi kako da se bore do kraja. Iz dana u dan učim i napredujem, stičem dodatno samopouzdanje",i zjavio je Jordan.

Hoće li Jordan svoj rani uspjeh u igri pretvoriti u veliku karijeru, ostaje da se vidi. Ko zna, možda svijet za 20-ak godina dobije novog Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nogomet je prekinuo već u 16. godini i od tada je, kaže, posvećen trenerskom poslu.

„Nikada nisam bio plaćen za igranje nogometa, tako da nisam vidio smisao u tome", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.