Štoper napušta Tottenham

Četiri kluba žele Jana Vertonghena

Belgijski štoper Jan Vertonghen ovog ljeta postat će slobodan igrač jer je odlučio da ne potpiše novi ugovor s Tottenhamom. 

Ipak, za njega neće biti zime kada je u pitanju pronalazak novog kluba jer, ako je vjerovati Daily Staru, ima četiri opcije na stolu.

To su po dva kluba iz Španije i Italije - Valencia, Real Betis, Inter i Roma. Ranije se spominjalo kako ga i Ajax ponovo želi vidjeti u svojim redima tako da bi to mogla možda biti i peta opcija.

Ovaj 33-godišnjak je član Tottenhama od ljeta 2012. godine, a prije toga igrao je za Ajax te bio na posudbi jednu sezonu u Waalwijku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone u dresu Pijetlova upisao je 26 utakmica, postigao dva gola i dodao jednu asistenciju.

Tottenham mu je nedavno ponudio jednogodišnji nastavak saradnje, ali on je tu opciju odbio jer je želio dodatnih 12 mjeseci u ugovoru na što Pijetlovi nisu pristali. Na kraju će cijela priča završiti razlazom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.