Totti: Lazio ne postoji!

Tako misli kapiten Romi

Totti: Lazio ne postoji!

A. Čaušević

Francesco Totti je cijelu svoju karijeru proveo u Romi. Zvali su ga mnogi velikani, prije svih Real Madrid, ali je on ostao vjeran Vučici. 

Upitan da napravi poređenje između rimskih rivala Rome i Lazija Totti je poručio kako za njega Nebeskoplavi ne postoje i da je Vučica samo jedna.

"Zašto Roma ili Lazio? To me ne morate pitati. Za mene Roma je Rim. Lazio ne postoji. Ne mogu praviti poređenja. To ne znači da govorim loše o njima, već naprotiv. Za mene je Roma unikat, baš kao i njeni navijači", rakao je legendarni Italijan.

Totti je odigrao rekordna 44 meča protiv Lazija, najbolji je strijelac u historiji Derbyja della Capitale sa 11 golova. U ukupnom omjeru ima jedan poraz više (12 pobjeda, 12 remija i 13 poraza).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako Roma slovi za glamurozniji i popularniji klub Lazio je taj koji je trofejniji. Giallorossi u svojim vitrinama ima 14 trofeja, a Nebeskoplavi dva više uključujući dva evropska iz 1999. godine - Kup Kupova i Superkup.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nele.
Bas volim i postujem Totija ali Lacio mi je drazi od Rome.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi