Bivši selektor reprezentacije BiH

Prosinečki nema dilemu ko je najbolji u historiji

Robert Prosinečki nije mnogo razmišljao kada su ga pitali ko je najbolji sportista svih vremena.

Legendarni hrvatski fudbaler i bivši selektor bh. reprezentacije dao je intervju za DAZN, a jedan dio odnosio se na uvijek popularnu raspravu o najboljem svih vremena.

Po tom pitanju Prosinečki nije imao dilemu. Za njega je na prvom mjestu Lionel Messi, iznad je i šesterostrukog osvajača NBA lige Michaela Jordana.

"Fudbal i košarka su posve drugačiji, ali po mom mišljenju, Messi je najveći. Igrač je koji godinama stvara razliku u korist Barcelone, osvojio je sve, daje pogotke i asistira. Igra drugačiji fudbal u odnosu na ostale", izjavio je Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kroz karijeru Prosinečki je imao priliku dijeliti svlačionicu i sa 'pravim' Ronaldom.

"Neki će reći Maradona, Ronaldo... Ne znam. Oni jesu bili nevjerovatni, iz drugih su vremena, ali za mene je Messi najbolji", naglasio je Prosinečki.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.