Mladom fudbaleru uskoro ističe posudba, ali mjesta među Kraljevima vjerovatno nema

Ambiciozni Wolvesi žele pojačanje iz Reala

Wolverhampton igra odlično od povratka u Premiership, a ove sezone je klub sa Molineuxa legitimni konkurent za jednu od pozicija koje vode u Evropu.

Čelnici kluba su u proteklom periodu odradili odličan posao. Skauting je bio vanserijski, pogođeno je i sa trenerom, pa su Wolvesi prinudnu suspenziju sezone zbog pandemije novog koronavirusa dočekali na šestoj poziciji tabele, samo dva boda daleko od "evropskih pozicija".

Međutim, klub ne krije ambicije i konstatno se mogu pročitati navodi o traganju za novim pojačanjima.

Žele Nuno Espirito Santo i Wolvesi povećati i brojnost portugalske kolonije na Molineuxu, pa se nedavno pojavila vijest da se radi na transferu Sportingovog Joaa Palhninhe.

Danas, međutim, čitamo da Wolvesi traže još ofanzivnih pojačanja, a da je jedan od igrača kojeg žele član Real Madrida Oscar Rodriguez.

21-godišnji Oscar Rodriguez je još prije dvije godine posuđen Leganesu, u čijem dresu pruža sjajne partije.

Pokazao je ovaj ofanzivni veznjak kvalitetno fudbalsko umijeće, ali je jasno i da za njega još nema mjesta u prvom timu Kraljeva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rodriguezova posudba u Leganesu ističe po okončanju sezone, a ne bi čudilo da Real postigne dogovor sa Wolverhamptonom, finansijski puno moćnijim od Leganesa i da 21-godišnjak narednu sezonu dočeka u Premier ligi.

Inače, Rodriguez je ove sezone upisao 26 nastupa za Leganes u LaLigi, postigao je sedam golova i upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.