"Rat" Barcelone i Reala se sprema, ali tinejdžer želi ostati u Sevilli

Mladi napadač privlači pažnju

"Rat" Barcelone i Reala se sprema, ali tinejdžer želi ostati u Sevilli

Sevilla u svom omladinskom pogonu ima pravog dragulja i potencijalno buduću veliku zvijezdu španskog fudbala. Međutim, neće Sevilli biti tako lako zadržati 18-godišnjeg Diega Fernandeza Talaverona.

Ovaj mladi napadač se omladinskom pogonu Seville pridružio na ljeto 2016. godine i do sada izrastao u jednog od najvećih talenata kluba.

Fernandez Talaveron je igrao odličnu omladinsku sezonu u dresu Seville, prije nego što je ista prekinuta zbog pandemije novog koronavirusa. Tako je u 22 nastupa postigao isto toliko golova.

Danas španski mediji pišu da se sprema "rat" velikana, Real Madrida i Barcelone za potpis mladog napadača.

Nije Fernandez Talaveron, međutim, samo na meti španskih klubova. Interes za njega je već pokazao i holandski velikan Ajax.

Ipak, mladi fudbaler za sada misli ostati u Sevilli.

"Nadam se da ću nastaviti ovdje u Sevilli, iako je dosta klubova koji su zainteresovani za mene, i iz Španije i iz inostranstva", rekao je mladi fudbaler za Diario de Almeria, pa nastavio:

"Sretan sam u Sevilli, imam odličan tretman od strane saigrača, trenera i učitelja u klubu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je trenutno želja Fernandez Talaverona da ostane u Sevilli, priznaje da ima ambiciju da se kad-tad vrati u svoju Almeriju, klub koji se trenutno bori za povratak u špansku elitu.

"Uvijek sam govorio da je moj san igrati za klub iz rodnog grada u Primeri. Sada sam ipak fokusiran na Sevillu i želim ovdje uspjeti. Jako sam zahvalan na ovom klubu", poručio je mladi fudbaler.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi