Foto - EPA

Dobri Francuz vjerovatno neće igrati ove sezone

Nije nikakvo čudo što ne želi igrati: Kante se s razlogom plaši smrti zbog dešavanja iz 2018. godine

Midhat Šljivak

N'Golo Kante mogao bi propustiti ostatak sezone u engleskoj Premier ligi.

Francuski reprezentativac zamolio je menadžera Chelseaja Franka Lamparda da ne trenira, što mu je i dozvoljeno, a razlog je strah od bolesti.

Zapravo i nije nikakvo čudo što se Kante plaši bolesti, pa čak i smrti, jer je u prošlosti imao vrlo negativna porodična iskustva koja su ga preplašila do kraja života.

Njegov stariji brati Niama umro je od infarkta neposredno prije Svjetskog pvenstva 2018. godine u Rusiji, a sjajni veznjak je iz istog razlog izgubio i oca kada je imao samo 11 godina.

I sam Ngolo je u martu 2018. godine uplašio apsolutno sve u klupskoj svlačionici. Nakon treninga se samo srušio ispred šokiranih saigrača i prava je sreća da su ljekari bili tu.

Odmah je Kante prošao brojne pretrage. Podvrgnut je kadriološkim ispitivanjima i nisu mu otkriveni nikakvi problemi sa srcem, no odlučeno je da on ne igra naredni meč protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zato nije nikakvo čudo što se Kante plaši bolesti i smrti. Sve bi to moglo utjecati na srce, a porodične tragedije daju mu pravo da se plaši.

Kante je zaista sjajan čovjek i Chelsea mu vjerovatno neće praviti nikakve probleme oko svega i vrlo je izvjesno da dobri Francuz neće igrati fudbal ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.