Najskuplje plaćeni svjetski golman vraća se u La Ligu?

Otpisan u Chelseaju

Najskuplje plaćeni svjetski golman vraća se u La Ligu?

Španski golman Kepa Arrizabalaga gotovo sigurno ovog ljeta napušta redove Chelseaja. 

Iako je u redove ove ekipe stigao prije samo dvije godine i to kao najskuplje plaćeni golman u historiji, Arrizabalaga se nije proslavio, posebno ne ove sezone.

Tako ga je trener Frank Lampard 'klupirao' prije nego što će sezona biti suspendovana i već tada se počelo pisati kako on na ljeto napušta klub.

Danas El Mundo Deportivo objavljuje i ime potencijalnog novog tima za 25-godišnjeg golmana, a to je španska Valencia. Šišmiši navodno žele dovesti na posudbu Arrizabalagu jer njihov prvi golman Jasper Cilessen možda ode u predstojećem prelaznom roku jer se za njega interesuje bivši klub Ajax.

Kao domino efekat u cijeloj priči mogao bi se desiti i odlazak trenutnog golmana ekiipe iz Amsterdama Andrea Onane u Chelsea koji bi tako postao prvi golman Plavaca umjesto Willyja Caballera koji je ionako u prošlosti bio zamjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako će Arrizabalaga osim Valencije sigurno imati i brojne druge opcije, smatra se kako neće moći dugo oklijevati u izboru jer hitno mora naći novi klub kako bi obezbijedio minute na golu pred Euro koji će se igrati u ljeto 2021. godine a na kojem namjerava braniti.

Svemu na kraju dodajmo kako je Arrizabalaga u Chelsea došao iz Athletic Bilbaa, a da je plaćen 80 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije